Flest antal DM-segrar i Månkarbo IF har Sone Eriksson 22 st. Han började inte åka skidor på allvar förrän vid 30 års ålder. 1965 åkte han vasaloppet och blev 364:a tid 5.40. 1969 åkte han i mål som 71:a. På 15 km i DM 1971 segrade han i H 35 och var då totalt 3:a, samtidigt som Månkarbo IF vann lagtävlingen. Denna tävling var , enligt Sone själv en av de roligaste han minns! 1972 blev han som yngre oldboys (H35) totalsegrare i Gimos DM-tävling över 50 km. Han har bl.a vunnit Öregrundsloppet och kommit 3:a i Roslagsloppets seniorklass, samt flera framskjutna placeringar i andra tävlingar. Sone var även en duktig terränglöpare och tillhörde distriktes bästa. Efter avslutat karriär har Sone under ett antal år deltagit i Upplands skidförbunds längdkommittè.

På herrsidan har Hans Josefsson passerat Sone i antal DM-segrar, har 23 st. Han tävlade för UIF, IK Hinden och Björklinge SOK.

Med sina 33 DM-segrar är Eleonor Eriksson IK Rex damernas gigant i längdspåren, obestridig skiddrottning i Uppland. Har åkt vasaloppet på 5.13, vunnit sex gånger ? i Engelbrektsloppet, och en 4:de plats i ”Raiden Sverige-Norge” över 11 mil. Har även varit tränare o ledare för de uppländska skiddamerna.

78 DM-guld på 3 st åkare, man blir svettig bara av att tänka på det. Suveränt x 3.